Știai de beneficiile îngrijirii medicale la domiciliu? Sau poate te-ai gândit la varianta de servicii medicale la domiciliu, dar nu erai sigur. Află că poți beneficia de îngrijire medicală la tine acasă, decontată prin C.A.S
Nu esti singur în situația asta! Peste 100 de milioane de persoane in Uniunea Europeana si in Statele Unite jonglează cu cerințele zilnice de muncă, casă, copii și îngrijirea cuiva care poate fi cu handicap, bolnav sau în vârstă. Gestionarea familiilor ocupate și deciziile emoționale care trebuie luate atunci când aveți grijă de o persoană dragă pot fi copleșitoare.
Părinții și copiii adulți pot locui la sute de kilometri distanță unul de altul, separați prin diferite orașe sau chiar țări. Adesea, cerințele și presiunea de a oferi îngrijire medicală pot duce la epuizarea îngrijitorului – o stare de epuizare fizică, emoțională și mentală. Apare atunci când îngrijitorii de familie nu primesc ajutorul de care au nevoie și încearcă să facă mai mult decât sunt capabili.
Îngrijirea medicală de specialitate la domiciliu vă poate ajuta cu adevărat!
Pentru multe familii, îngrijirea sănătății la domiciliu este o alegere benefică – o soluție sigură și la prețuri accesibile, care susține familia, permițând în același timp celor dragi să rămână în confortul propriilor case și comunități.
10 beneficii ale îngrijirii medicale la domiciliu
Dacă aveți grijă de o persoană dragă, iată zece moduri în care asistența medicală la domiciliu vă poate sprijini:
01. Profesioniștii din domeniul sănătății la domiciliu pot fi acolo atunci când d-voastră nu puteți fi.
Dacă aveți grijă de la distanță, îngrijirea medicală la domiciliu vă poate oferi liniște sufletească. Profesioniștii calificați de asistență mendicală la domiciliu pot evalua riscurile de siguranță și pot face corecții simple în casă – de la plasarea unui covor pe o podea alunecoasă, până la recomandări pentru asistență ambulatorie.
02. Îngrijirea la domiciliu susține activitățile vieții de zi cu zi (ADL)
Serviciile la domiciliu permit adulților să primească ajutor de zi cu zi cu îngrijirea medicală de care au nevoie, păstrându-și demnitatea și menținând o bună calitate a vieții. Asistența cu activitățile vieții de zi cu zi de îngrijire și memento-uri de medicamente.
03. Acces la asistență medicală calificată și realizată profesional de specialiști, la domiciliu
Asistența medicală calificată poate fi livrată acasă de către asistenți medicali supravegheați cu atenție, autorizați și cunoscuți fiind dotați cu echipamentele medicale de înaltă tehnologie. Astfel, asistența medicală la domiciliu poate asigura satisfacerea nevoilor medicale complexe ale persoanei iubite.
04. Sprijin în dietă și nutriție
Cei dragi primesc hrana de care au nevoie pentru a rămâne sănătoși? Adulții în vârstă de 65 de ani și peste, persoanele cu afecțiuni cronice și cei externați recent dintr-un spital sau un centru de îngrijire medicală sunt susceptibili de a avea un risc nutrițional. Îmbătrânirea, odihna la pat, boala și rănirea pot contribui la pierderea masei corporale slabe. Îngrijirea medicală la domiciliu poate include consiliere nutrițională supravegheată și monitorizată, pentru a-i ajuta pe cei dragi care sunt sub tratament medical sau recuperatoriu, să aibă parte de o schemă de medicație / alimentară completă care să îi ajute in procesul de tratament și de îmbunătățire mult mai rapidă a sănătății.
05. Managementul medicamentelor
Dacă persoana iubită are mai multe rețete, poate fi confuz să o gestionezi. Profesioniștii din domeniul sănătății la domiciliu se pot asigura că medicamentele potrivite sunt luate la momentul potrivit pentru a controla starea de sănătate și a preveni interacțiunile nocive ale medicamentelor.
06. Interacțiune socială
Profesioniștii din domeniul sănătății la domiciliu oferă companie de îngrijire. Cercetările arată că adulții în vârstă rămân mai sănătoși cu interacțiunea socială. Agenții de sănătate la domiciliu pot deveni prieteni de încredere. Acompaniamentul, sau programările medicale și alte activități sunt, de asemenea, beneficii adăugate.
07. Îngrijirea la domiciliu ajută la treburile ușoare ale gospodăriei
Când adulții în vârstă se luptă cu cerințele zilnice activitate, îngrijirea medicală la domiciliu ajută la menținerea constantă a unui mediu de viață sigur și sănătos, pacientul are parte simultan de atenția medicală care este prea solicitantă pentru membrii familiei.
08. Rezultate de sănătate mai bune
Pacienții de îngrijire a sănătății la domiciliu au rezultate de sănătate comparabile sau mai bune decât pacienții supuși disconfortului de a fi izolați de familie, de mediul familial, de a face față unor interacțiuni sociale uneori neplăcute dintr-un medic spitalicesc. Cercetările au arătat că rezultatele clinice ale pacienților tratați de specialiști la domiciliu, sunt comparabile sau mai bune, cu mai puține complicații atunci când îngrijirea la domiciliu este oferită persoanelor cu afecțiuni cronice precum pneumonie, diabet sau BPOC sau care au o stare emoțională mai sensibilă, ori simptome de anxietate care se resimt mult mai acut în stadiul unei afecțiuni de sănătate.
09. Focalizare și asistență individuală.
Serviciile de îngrijire a sănătății la domiciliu sunt cu adevărat unice, oferind asistență personală și calificată semnificativă, personală, care creează legături puternice între profesioniști și clienții lor. Potrivit cercetărilor internaționale, studii publicate în Cleveland Clinical Journal, o persoană care este văzută de un clinician în confortul casei sale are mai ușor încredere că echipa de îngrijire a sănătății își pune nevoile în primul rând.Starea de siguranță asigură pacientului o recuperare mai ușoară, prin faptul că starea mentală în boală este substanțial îmbunătățită și dorința de recuperare și de colaborare a pacientului cu specialiștii medicali est emai crescută la domiciliu decât în mediul clinic.
10. O alternativă accesibilă la îngrijirea în spitale sau în instituții.
Potrivit Asociației Naționale a Îngrijirii la Domiciliu, costul mediu al îngrijirii de la o unitate de asistență medicală calificată este de min 150 eur pe zi, în țările europene, în timp ce costul mediu al asistenței medicale la domiciliu pe vizită este de 50 eur pe zi.
Pentru multe familii, îngrijirea la domiciliu poate fi sprijinul de care au nevoie pentru a ajuta la gestionarea responsabilităților de îngrijire, evitând în același timp epuizarea îngrijitorilor.
Tu poți beneficia de serviciile medicale la domiciliu sau cineva pe care îl iubești poate să beneficiezi de servicii de îngrijire a sănătății la domiciliu? Aflați mai multe făcând clic mai jos.