fbpx

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Dacă nu ai mai beneficiat până acum de servicii de îngrijire la domiciliu, s-ar putea să întâmpini o serie de nelămuriri sau curiozități legate de acestea. De aceea, încercăm să răspundem la cele mai întâlnite întrebări și te invităm, dacă simți nevoia, să completezi lista prin intermediul formularului de mai jos.

După ce ați depus cererea și recomandarea, veți primi un răspuns de la Casa de Asigurări de Sănătate într-un interval de 2 zile lucrătoare de la data depunerii.

Dacă dosarul dumneavoastră a fost aprobat, veți regăsi pe recomandarea dumneavoastră medicală o ștampilă care atestă validarea CAS Iași.

De asemenea, pe baza CNP-ului, puteți verifica starea deciziei pe site-ul CAS Iași, la secțiunea Îngrijiri medicale la domiciliu – verificare decizie.

Plata se poate efectua prin bancă – Ordin de plată, card sau cash, înainte sau după efectuarea serviciilor de îngrijiri medicale. Metoda de plată va trebui comunicată înainte de începerea procedurilor.

Pacientului îi revine obligația de a cumpăra doar tratamentul medicamentos de care urmează să beneficieze.

Pentru a fi înregistrat în baza noastră de date și pentru a beneficia de serviciile dorite, este necesar să vă prezentați cu cartea de identitate și recomandarea de la medic (în cazul serviciilor gratuite, recomandarea trebuie să fie validată de către CAS).

Contra-cost: orice persoană care are recomandare de la un medic specialist.

Gratis: orice pacient asigurat CAS, care primește recomandare de îngrijiri la domiciliu din partea medicului specialist/medicului din ambulatoriul de specialitate/medicului de familie pe baza stării de sănătate și a statusului ECOG, a cărui cerere este aprobată de către CAS Iași.

Termenul de valabilitate al recomandării pentru îngrijiri medicale la domiciliu este de 30 de zile calendaristice de la data emiterii recomandării, fără a lua în calcul ziua în care aceasta a fost emisă.

Termenul în care asiguratul are obligația de a se prezenta la casa de asigurări de sănătate – pentru certificarea numărului de zile de îngrijire și la furnizorul de îngrijiri la domiciliu este de 5 zile lucrătoare de la data emiterii recomandării.

Calitatea de asigurat se dovedește cu ajutorul cardului de sănătate sau a adeverinței care înlocuiește cardul de sănătate.

Vă puteți consulta calitatea de asigurat, accesând PIAS (Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate) a CNAS, pe baza Codului Numeric Personal (Secțiunea Verificare asigurat).

Pentru a putea beneficia de îngrijiri medicale la domiciliu, o recomandare din partea medicului specialist/din ambulatoriu/medicului de familie este absolut necesară, deoarece această recomandare vine în urma unui consult de specialitate care atestă necesitatea îngrijirilor de care aveți nevoie.

Fiecare episod de îngrijire medicală se realizează pe baza unei noi recomandări. Un episod de îngrijire este de maxim 15 zile, sau maxim 30 de zile în cazuri justificate medical de către medicul care face recomandarea.

În consecință, este necesară reînnoirea recomandării, iar pentru gratuitate – o nouă cerere de aprobare către CAS Iași.

Deschide chat-ul
Sună acum!
Salut. Te putem ajuta?